Mari bercerita tentang hidup (1)

Posted: 17 Ogos 2014 in KEMBARA SI LUMPUR

aku rasa aku menjadi manusia yang sangat malas seminggu dua nii! (ker dah Sebulan yer?) aku dah jadi manusia yang sangat tidak produktif ( aku tak maksud benda  lain okay!) ,bila time cuti jer aku bangun lambat,, main candy crush saga, layan game  bloody harry, tengok tv.. pastu chatting sekejap sekejap, pastu tido, adalah sikit2 aku kemas rumah, masak masak simple2, makan then tido! nak kuar rumah pun malas.  time kejer pun aku macam takder mood sangat nak kejer, datang opis, layan facebook, tgok wechat, wassup ( walhal aku bukan kaki chating pon), nak kata takder kerja…belambak boleh buat kalau rajin,  padahal program dah dekat, workplan bersusun. tak lama lagi dah nak sambung full time study, proposal master entah kemana hala entah, preparation??? entah aku rasa aku hidup tanpa tujuan hidup! walau aku tahu aku tak patut buang masa aku macam tu sajer dan gunakan setiap detik untuk improvekan diri sendiri, tak sedikit yang aku plan dan rasa apa yang sepatutnya aku buat untuk baiki cemerlangkan diri aku, but at the end im still not doing anything.

 

Keghairahan, keberahian dan kegilaan bekerja aku jugak dah tak seperti dulu, terutamanya selepas aku tukar unit & projek ni. aku harap sangat aku boleh dapat balik segala sprit,semangat dan enthusiasm  yang aku ada masa mula -mula kerja dalam bidang ni dulu tapi aku rasa aku dah makin dah tak minat, mungkin betul la kut, kerja ni macam kahwin, ia mungkin dimulai  dgn keghairahan dan kehangatan tetapi dihujungnya yang tinggal hanya atas rasa tanggungjawab.

Mungkin jugak sebab enviroment kerja sekarang dah tak se best macam dulu…aku rasa its time to move on, aku rasa dah patut beralih angin, berubah tempah, aku dah patut cuba hidup baru, kejar semula cita-cita , bina semula impian, explore dunia..aku harap aku dapat kumpul semula segala semangat, keghairahan dan keberahian aku tentang hidup! cuma…..  beranikah aku untuk tinggalkan comfort zone yang aku duduk skang ni?????

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s